Respondre a l’amable invitació del Dr. Rumbau a prologar la seva obra és per a mi un gran plaer i també un repte.

El Dr. Rumbau és d’aquelles persones que, com diem col·loquialment,  sempre hi son i s’hi pot comptar. Pertany a aquell cercle de professionals que el públic dels gran teatres d’òpera no coneix però que són absolutament imprescindibles per al bon desenvolupament de les representacions i de tot el que les envolta: assaigs,  tensions, llargues estades lluny de casa, petites o no tant petites incidències personals i de salut,... En una producció operística moltes coses, transcendents o no, passen desapercebudes per al públic i incideixen a l’escenari.  Només la professionalitat, el tacte i la bonhomia de la gent del món dels grans teatres les sap resoldre. El Dr. Rumbau és un exponent magnífic d’aquestes presències discretes però enormement eficaces que fan que tots, públic i artistes, puguem gaudir de les creacions dels grans compositors.

Saber que, sovint en les meves actuacions al Liceu, hi seria el Dr. Rumbau sempre m’ha donat una gran confiança i tranquil·litat.  Ser objecte del seu afecte i amistat és un privilegi i em satisfà molt tenir l’oportunitat de fer la meva modesta aportació a aquesta obra. En ell, permetin-me retre un sentit  homenatge a tots els professionals que treballen al servei de l’òpera i, en particular, als metges. 

Descarregar-se el document sencer

Pròleg, Josep Carreras

Nota: Per obrir el document en pdf necessita el programa Acrobat Reader. Si no el té instal·lat al seu ordinador, pot baixar-se'l gratuitament a http://www.adobe.com


ŠJosep Rumbau i Serra